Bahan-bahannya
2 bungkus biskut tiramisu/sponge fingers= lebih kurang 24 batang (tengok gambar bawah)
250 cream cheese
250 whipping cream (gambar bawah)
80 gm gula kastor
satu cawan bancuhan nescafe(tanpa gula) suam
serbuk koko dan parutan coklat (untuk hiasan)
caranya Ini cara yg aku gunakan
putar cream cheese bersama gula hingga kembang (ketepikan)
putar whipping cream hingga kembang - kaku campurkan cream cheese tadi dan putar lagi sampai nampak cantik dan gebu
Sediakan loyang atau bekas kaca atau gelas
celupkan sponge fingers dlm air nescaffe dan susun dalam loyang lapiskan dengan cream cheese ratakan dan susun lagi sponge finggers lapis lagi dengan cream. akhir sekali ayakkan serbuk koko atas cream dan hiaskan dengan parutan coklat tadi dan sejukkan lebih kurang 4 jam atau semalaman sedap di makan semasa dingin.. iklhas **ROSSALLE**
Jenis whipping cream dan sponge fingers yg aku gunakan
No comments:
Post a Comment